Над 110 лодки с близо 150 участници ще отплават  утре

...
Над 110 лодки с близо 150 участници ще отплават  утре
Коментари Харесай

Над 110 лодки ще отплават от Видин към Лом в международната туристическа регата ТИД 2022

Над 110 лодки с близо 150 участници ще отплават  утре от Видин към Лом в интернационалната туристическа регата ТИД 2022 (TID-Tour International Danubien). Това заяви за Българска телеграфна агенция Стилиан Бонев, началник на българското присъединяване  в  гребния поход.

Днес е почивният ден на водните туристи и представителите на Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия, Англия, Франция, Канада и България ще посетят историческите и естествени забележителности в Белоградчик и района. Община Видин обичайно е гостолюбив хазаин за 65-ти път и участниците в регатата при идването си бяха поздравени с български национални хора и песни, а туристическо сдружение „ Бонония “ беше приготвило и изненада – вкусна рибена супа.

Туристите са разпънали своя шарен палатков лагер наоколо до средновековната цитадела " Баба Вида ", който е същинска атракция за видинчани и гостите на града. Много са тези, които му се радват, не са малко хората, които са безапелационни, че мястото на бивака с прострени облекла и разхвърляни съдове, баня и чешми, не е пред един от 100-те национални туристически обекта, какъвто е най-запазената цитадела в България. Подобна картина, настояват посетители на Видин, мъчно може да се види пред исторически монумент в Европа и света.

На 16  август регатата ще се насочи към Лом, като гребците ще преодолеят дистанцията по вода от 46 километра. С туристическите лодки участниците ще изминат в българския сектор от Ново село до Силистра дистанцията от 504 км по поречието на реката и регатата ще дебаркира на 27 август  в Силистра. През тази година  регатата ще приключи в град Силистра, заради съображения за сигурност на участниците трасето в Румъния остава затворено, посочи още Стилиан Бонев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР